Duyuru!!

    Arkadaşlar çoğu yazıyı bitirdikten sonra artık pcsx2 emülatörümüzün oyunlara göre yapılandırmasına başlayacağız. Şu an üniversitede yurtta kaldığımdan sadece dizüstü bilgisayarım var ve ekran kartı yok. Perşembe günü eve dönüş yapacağımdan ilk olarak ayar yapacağımız oyun gta vice city stories olacak. Ardından liberty city stories ve bir arkadaşın bana söyledeği iki adet oyunun yapılandırmasını yapacağız. Yaz aylarına doğru umarım bir aksilik çıkmadan tüm oyunlara değineceğiz. Çoğu sorunumuzu da çözmüş olacağız.
   Herkese iyi oyunlar....

Diğer Ayarlar Menüsü

    Bu menüde pek fazla seçenekler yok. Ama yapımcılar hakkında bilgi alabilirsiniz. Kendi sisteminiz hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağ tarafta konsolda "x86 Features Detected" bölümünde işlemcinizin desteklediği komut setini görebilirsiniz. Plugin seçmekte işinize yarayabilir. Yine sisteminiz hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer oyunda hata aldığınız bölüm var ise yine bu konsol penceresinden kontrol edebilirsiniz. Hatanızı internette araştırarak sorununuza çare bulabilirsiniz. Ya da bloğumuzda paylaşabilirsiniz.

Ayarlar Menüsü

Emüaltör Ayarları: Bkz. Kullanım kılavuzu. Emülatör ile ilgili tüm ayarların bulunduğu bölüm.
Hafıza Kartları: Oyunumuzu kaydetmemiz için kullanılan bölüm. İki adet 8mb hafıza kartı bulunmaktadır.
Eklenti/BIOS Seçici: Plugin ve bios ayarlarının yapıldığı bölüm bu bölümde bios veya pluginlerinizi değiştirebilirsiniz.
Video, ses, kontroller ve diğerleri: Seçtiğimiz pluginlerin ayarlarını bu bölümden yapabiliriz. Bir anlamda plugin ayarlarının kısa yollarıdır.
    En alt kısımda ayarları sıfırla seçeneği var. Ona tıkladığınız zaman tüm pluginler kendi ayarlarına geri döner.

CD/DVD (CDVD) menüsü

    Bu menüde seçtiğiniz pluginde cd, dvd veya iso vs. gibi oyun diskini seçmenize yarar. Ayrıca emülatörün iso, plugin veya cd çalıştırmadan sadece ps2 menüsünü açıp açmayacağını ayarlıyoruz.
İso Seçici: bu menüde oynatılacak *.iso uzantılı dosyayı seçiyorsunuz. Eğer listede iso dosyanız (yani oyunun dosyası) gözükmüyorsa İso Seçici>Göz at... bölümünü tıklıyoruz. Kalıp dosyanız nerede ise seçip tamam diyoruz ve seçtiğimiz dosyanın İso Seçici bölümünde görüntülenmesi gerekir. Eğer gözükmüyorsa dosyanız yanlış bir dosya olabilir. emülatörde hata alabilirsiniz.
Eklenti Menüsü: Buradan hangi CDVD eklentisini seçtiğinizi gösterir ve kısa yoldan eklentiyi ayarlarsınız.
Aşağıda iso, eklenti ve CD'siz adında 3 seçenek var. İso seçtiğinizde seçtiğiniz iso dosyasını oynatır. Eklentiyi seçtiğinizde sadece eklentilerle çalışır. (Eklenti menüsündeki) CD'siz seçtiğinizde herhangi bir cd oynatmadan ps2 menüsünü açar. 

Pcsx2 0.9.8 "Sistem" açılır menüsü

Pcsx2 Sistem Menüsü Anlatımı
CDVD'yi çalıştır(Tam): Emülatörde oyun başlatacağınız zaman ilk olarak bios ekranını gösterir. Ps2 başlangıç menüsü.
CDVD'yi çalıştır(Hızlı): Direk oyuna girmenizi sağlar.
ELF dosyası aç: Bir tür Ps2 oyun dosyasıdır. Elinizde *.elf uzantılı bir dosya var ise bu seçenek ile açabilirsiniz. İlk baştaki iki seçenek ile sadece *.iso uzantılı dosyaları açabilirsiniz. Bu dosyanın ps2 uyumlu br oyun olması gerekir.
Duraklat/Devam Et: Emülatör açık iken bu seçeneği seçtiğinizde emülatör duraklar.
Konum yükle: Eğer hafıza kartında oyun kayıtlı ise kayıtlı bir oyunu açar ve devam ettirir.
Kayıt Konumu: Eğer oyununuzu el ile kaydetmek isterseniz bu bölümü kullanabilirsiniz.
Otomatik Oyun Yamaları: Eğer oyun yamaları açık ise bu seçeneği de etkinleştirmelisiniz. Bende mesela etkin.
Hileleri Etkinleştir: Adı üstünde oyunda hile yapmak için kullanılır.
Kapat: Geçerli oyun penceresini kapatır.
Çıkış: Emülatörü tamamen kapatır.

Açıklama 2

Arkadaşlar şu an için emülatörde ayar üzerine çalıştığım oyunlar
*Devil may cry
*God of war 

*vice city stories
*liberty city stories
Eğer başka oyun öneriniz var ise ilgilenmekteyim. Sorunlu dediğiniz oyunları bu konu altından cevap kısmına yazabilirsiniz.

Açıklama

Arkadaşlar şu an pcsx2 ile daha detaylı ve dikkatli bir şekilde çalışıyorum üzerinde. Yakında yeni özellik ve bios seçenekleri ile buradan indirmeye sunacağım. İnternette hiçbir yerde göremeyeceğiniz plugin ve bios seçenekleri ile karşınızda olacağız. Bizden ayrılmayın ;)

Microsoft Visual C++ 2010 Redist (x86) pcsx2 0.9.8 için gerekli

Microsoft Visual C++ 2010 Redist (x86) şu adresten indirebilirsiniz.
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5555
veya direk indirme linki;
http://pcsx2.googlecode.com/files/vcredist_2010_x86.exe